Om meg og mine fotografier

Som fotograf er jeg temmelig altetende, men i hjertet er jeg naturfotograf. Siden jeg kom i gang med fotografering igjen, etter et halvt livs opphold, har jeg gått fra å være en ikke helt tilfreds klassisk naturfotograf, til å ha funnet hjem i et mer abstrakt uttrykk. Her kan jeg eksperimentere, leke og utforske alle mulighetene utstyr og landskap gir meg. Jeg lar meg fange av landskapet og lyset, igjen og igjen, og alt bunner i en stor kjærlighet til naturen. Naturen vi alle er en del av, og som jeg trenger for å leve, puste, overleve..
Kamera tar meg med ut, og inn i stillheten og nye landskap, inn i en verden utenfor hverdagen. Aller best liker jeg brytningene, kontrastene i vær, landskap og årstider.
Når man definerer seg som naturfotograf, tenker jeg at da er man generelt opptatt av, og ikke minst glad i natur, og alt som lever i, av og med den. For meg betyr det at måten jeg bruker og forholder meg til naturen på, må gjenspeile dette. Det vil være naturlig å prøve å lage så lite fotavtrykk som mulig. Jeg liker at ting er enkelt, at dørterskelen er lav, og jeg liker godt at jeg ikke trenger å reise mye og langt med fly for å finne spennende og utfordrende fotomotiv. Jeg bruker min lokale skog, hage, fjell, trær og vann/hav for det det er verdt, og prøver å løfte det vi ser så ofte at vi egentlig ikke ser ser det, et øyeblikk ut av hverdagsligheten. Og mulighetene viser seg å være uendelige...
Jeg liker bedre å være ute med kamera enn å sitte inne foran en pc, men noen teknikker krever litt justering av kontrast og lys i etterbehandlinga. Jeg bruker håndholdt kamera, ofte lange eksponeringstider, bevegelse og noen ganger ND-filter. Noen bilder er også dobbelteksponeringer, tatt i kamera.
Jeg håper at bildene jeg tar kan formidle noe av det jeg selv opplever når jeg er ute og fotograferer, og at de kan gi rom for undring og refleksjon.

​​​​​​​Bio

Eva Mari Skulgam er født i Åfjord i 1965, vokste opp på Haramsøya på Sunnmøre, og har levd det meste av sitt voksne liv i Tromsø. Hun har to voksne barn, og er utdannet som gartner, er rammemaker og har drevet egen bedrift. Kunsten er en kjær hobby, en av flere. Etter mange år som kunstmaler, deltok hun på sin første fotoworkshop i 2016, og siden har kamera vært med overalt. Hun fotografer gjerne i sitt nærmiljø, der hun liker å gjøre hverdagslandskapene om til en magisk verden. Hun jobber både digitalt og analogt, med forskjellige teknikker.
I sin karriere som kunstmaler har hun hatt flere separatutstillinger, og vært utstilt under Nordlysfestivalen i Tromsø. Hun er også innkjøpt av Tromsø kommune.
Inspirasjon henter Eva fra et bredt felt av kunstuttrykk, som f.eks. malekunst, musikk, lyrikk og foto.
Hun bor i dag i sin lille hytte på Ringvassøya.

CV

Workshops: Bjørn Joachimsen, Bård Løken, Lars Andreas Dybvik, div. workshops i årene 2016-2019.

2021 NORDphotography, mentorprogram
         Tromsø Fotoklubb, bildeforedrag 
         Tromsø Fotoklubbs sommerutstilling
2018-2000 Tromsø Maleklubb, div. fellesutstillinger
2017 Nordlysfestivalen, Tromsø, en av fire kunstnere
2015/16 og 2013 Kurbadet i Tromsø, separatutstillinger, malerier
2011 Kunstmaleren, separatutstilling, malerier
2003 Tromsø Kunstforening, Tromsutstillinga, maleri
2001 Midt-Troms Kunstforening, åpen juryert amatørutstilling, maleri

Gallerist: "Kunstmaleren" i Tromsø

Innkjøpt av Tromsø Kommune

Back to Top